پاییز و زمستان                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه بین المللی امام خمینی
چکیده:   (128 مشاهده)
بحث در مورد شر یکی از مهم‌ترین مسائل زنده جهان است که در ایران به آن کمتر پرداخته می‌شود. هدف از نوشتن این مقاله بررسی ایده منحصربفرد ریکور نسبت به شناخت موضوع معمایی «شر» است. اهمیت طرح چنین مباحثی از این جهت است که می‌توانیم به بینش‌ حاصله و حکمت عملی اسطوره‌های نمادین پی ببریم. حکمتی که ما را به شناخت بخش جدانشدنی وجود انسان رهنمود می‌کند. ریکور با تفسیر زبان نمادین اسطوره‌ها، شر را پدیدهای رمزی اعلام می‌کند که می‌تواند گویای پیامی در مورد وضعیت انسان در جهان باشد. بطورکلی مسأله اصلی نوشتار حاضر این است که انسان امروزی نیاز به بینشی درون‌نگرانه برای پی بردن به تناهی وجودی خود دارد که تفسیر نمادین اسطوره‌ها می‌تواند راهکاری برای رشد اخلاقی انسان باشد. بنابراین در این مقاله سعی کردم تا مشخص کنم؛ از نظر ریکور شر از کجا می‌آید و چگونه انسان آلوده به شر می‌شود؟ آیا وجود شیطان به بهترین نحو برای رشد اخلاقی درک می‌شود؟ آیا ریکور توانایی جداکردن جوهر نمادهای بدوی و انتقال حقیقت آنها به بینشی فلسفی، برای داشتن یک زندگی بهتر را داشته است؟
و آیا این مقاله‌ می‌تواند کمکی در جهت از بین بردن شکاف معنایی انسان مدرنی که گرفتار دام علم‌زدگی شده‌ است، باشد؟ برای پاسخ به این مسائل از روش توصیفی-‌تحلیلی استفاه شده است.
واژه‌های کلیدی: هرمنوتیک، ریکور، شر، شیطان، اسطوره، نماد، خطا
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فلسفی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه عمومی نشریات یکتاوب می باشد.

طراحی و برنامه نویسی و مالکیت فکری متعلع به : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC-BY-NC-ND 

Designed & Developed & coptright of web platform by : Yektaweb